Wielkie Zatorskie Żniwa Karpiowe 2021 - Aktualności - ZSCKU Radocza

Odkryj swój kierunek!
Przejdź do treści

Wielkie Zatorskie Żniwa Karpiowe 2021

ZSCKU Radocza
Opublikowany przez w aktualności ·
Wielkie Zatorskie Żniwa Karpiowe 2021

W niedzielę, 26 września podczas Wielkich Zatorskich Żniw Karpiowych na łowisku wędkarskim w Podolszu odbyły się Mistrzostwa Szkół Gastronomicznych w Grillowaniu Karpia.
Do rywalizacji stanęło pięć drużyn kucharskich z następujących szkół: Powiatowy Zespół nr 4 Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Oświęcimiu, Wielozawodowy Zespół Szkół w Zatorze, Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1
w Krakowie, Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie oraz Zespół Szkół Centrum Kształcenia Ustawicznego
im. św. Jana Pawła II w Radoczy.
Zespół Szkół w Radoczy reprezentowały uczennice klasy III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych - Aleksandra Kantorska i Kinga Zając, które przygotowały potrawę ,,Grillowane steki z karpia w towarzystwie warzyw i sosu" i zajęły
I miejsce.
Według organizatorów oraz jury tegoroczne mistrzostwa były na bardzo wysokim poziomie, a rywalizacja wyrównana. Tym bardziej cieszy nas zwycięstwo naszych uczennic, które zapewniły sobie miejsce w przyszłorocznym konkursie najlepszych szkół gastronomicznych z Małopolski.

Serdecznie gratulujemy zwycięstwa i życzymy dalszych sukcesów.


ul. Dworska 8, 34-100 Radocza
(+48) 338234089
sekretariat@radocza.edu.pl
Wróć do spisu treści